Startsidan >> Vett och Etikett tips>> Bröllopslexikon D>>
 

Bröllopslexikon D

Bröllopslexikon D


Innehåll - D
 • Dela på par (se inbjudan)
 • Dokumentation av ert bröllop
 • Dra björk
 • Dukning
 • Ställ en fråga om vett och etikett
 • Åter till Bröllopslexikon
 • Dokumentation av ert bröllop
  Införskaffa en stor ask eller en låda där ni kan förvara alla papper som kan kopplas till bröllopet. Den är effektiv, dels när ni planerar, men även efteråt då ni kan sortera och spara det ni önskar. Låt gästlistan, inbjudningar, brev, kvitton, annonser, noteringar - i stort sett allt som har med bröllopets planering, finnas i lådan.

  Glöm inte att spara foton på dukning och borden när ni fotograferar. En billig digitalkamera vid varje bord kan vara en kul idé. Gästerna kommer förse er med fler foton än ni någonsin önskat.
  Tillbaka till innehåll


  Dra björk
  Kvällen innan den söndag det var lysning för första gången högg traktens yngre personer och ungdomar en stor och fin björk. Den släpade man sedan till brudens hem.

  Så snart det glada sällskapet kunde höras från brudens hem, satte sig en speleman på björken. Därefter placerades björken framför huset.

  Om de nya gästerna som kommit med björken, blev bjudna på kaffe med dopp och brännvin, då drogs björken till vedbacken och höggs till ved eller snickarvirke.

  Om brudhuset inte bjöd på något, då la man björken med grovänden framför farstudörren så inget husfolk kunde ta sig ut. Det var en heder att få en björk och ju fler som kom med den, desto större var äran hette det från Småland.

  Källa: Trolovning och äktenskap, Lennart Norman, Västerviks museum 2010
  Tillbaka till innehåll


  Dukning
  En viktig men svår sak är
  dukning. Men det finns mycket bra böcker och tidningar att läsa. Ska det vara på restaurang eller inhyrd hjälp så diskutera det med dessa.
  Tillbaka till innehåll

  Åter till Bröllopslexikon
  ©Er Man AB. Mångfaldigandet av denna text, helt eller delvis, är enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av Er Man AB och Mats Danielsson

  Gäst på begravning, vett och etikett >>
  Mörk kostym för honom, vett och etikett >>
  Kläder på begravning, vett och etikett >>
  @ 2019-, Er Man AB | info@etikettdoktorn.se | webbplatsöversikt
  Powered by OnLimit.se