Startsidan >> Vett och Etikett tips>> Människor emellan>> Natur och fritid>> Solkrämsetikett>>
 

Solkrämsetikett

Solkrämsetikett

Solkräm är bra och effektivt
Få saker är så avkopplande och skönt som att vistas i solen. Vi vaknar upp, humöret stiger till topp och vi känner oss dessutom friska och sunda med en brun färg av solen. Men det är inte riskfritt. För mycket sol ger lätt besvär. Solskyddskräm är en bra hjälp, och skyddar oss samtidigt.

Solkräm kan kännas besvärligt
Det vore lättare utan solkräm. Du missar, du blir kladdig, når inte ryggen och när du badat är det dags igen. Sedan måste du be om hjälp. Vem ber du?

Hjälp, tack!
Har du familj eller vänner med, be dem om hjälp. Missar de en bit, säg till. Men det är artigt att sedan återgälda artigheten.

Hur man applicerar
Det är ju ändå ganska nära en annan person. Gör det okomplicerat, lätta korta rörelser, eller långa kraftfulla tag. Det som blir över smörjer du in i dina egna händer, smeta inte av de på kompisen.

Om en okänd ber om hjälp, men du vill inte
Du kanske bara känner att denna person vill jag inte hjälpa. Hur gör du då? Ta till ett bra knep!

Läs innehållsförteckningen
Snabbt! Du ser ordet Octyl salisylat. Fråga personen du inte vill hjälpa om deras lotion innehåller Octyl salisylat? "För jag är allergisk mot det". Visa dem flaskan och så läser ni innehållet, jo där var det! Ledsen, men jag kan inte hjälpa dig. Beklaga att du inte kan hjälpa till, och berätta att det kan bli besvärligt om du utsätts för detta allergen.


©Er Man AB. Mångfaldigandet av denna text, helt eller delvis, är enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av Er Man AB och Mats Danielsson

All vett och etikett om kläder >>
Gäst på begravning, vett och etikett >>
Allt du behöver veta om vett och etikett vid begravning >>
@ 2019-, Er Man AB | info@etikettdoktorn.se | webbplatsöversikt
Powered by OnLimit.se