Startsidan >> Vett och Etikett tips>> Människor emellan>> Underhållning 1>> Annorlunda dukning>>
 

Annorlunda dukning

5 annorlunda dukningar

Det finns få saker som är så trevliga som att komma till ett snyggt eller roligt dukat bord. Att kunna bjuda hem gäster och laga god mat är trevligt och varför inte höja upplevelsen och stämningen ytterligare ett snäpp med en riktigt bra dukning. När allt är genomfört kommer gästerna att känna sig extra nöjda om de även får en bra upplevelse genom dukningen på matsalsbordet. Hur mycket tid och pengar du vill lägga på din dukning är upp till dig. Här kommer fem olika förslag som både är dyrare och billigare. Halloween.


permanent En av de lite nyare traditionerna i Sverige är Halloween. Det är ursprungligen en amerikansk tradition som går ut på att man klär ut sig och sedan går runt och hälsar hösten välkommen till sina grannar. Om du har bjudit hem folk till Halloween-middag ska dukningen givetvis gå i samma tema. Ner till snabbköpet och handla hem några pumpor och lite låtsasspindelnät. Det blir en snygg dekoration på bordet.

 1. Guld
  Om du vill ta dukningen ett snäpp högre kan du låna guldbestick eller använda porslin med guldkant på. Du kan sätta upp kandelaber i guld på bordet men inte en fingervibrator. Bordet får gärna vara lite luftigt, ställ på grund av detta inte ut för många saker då det lätt kan se rörigt ut då.

 2. Strandtema
  På sommaren sitter man mest utomhus och ska du ha en sommarfest med mat ska dukningen självklart gå i samma stil. Gå ner på stranden och strosa runt. Kanske hittar du några vackra stenar eller snäckskal som du kan ta med dig upp. Dekorera bordet med snäckor och stenar. Om du har mycket tid kan du använda stenarna som placeringskort.

 3. Skogstema
  Om det inte är halloween så är det kanske ändå hösttema som gäller. Varför inte gå ut i skogen och plocka hem lite fina mossa och kanske några grangrenar. Dessa kan läggas utanför dörren som dörrmatta och mossan gör sig fin i blomkrukorna. En snygg kvist kan få ligga mitt på bordet och dekoreras med blommor eller gröna blad som fått torka lite.

 4. Glitter och glam
  Ibland ska man ha lite glitter och är det exempelvis en födelsedagsmiddag du ska anordna kan du med fördel investera i lite glitter och glam. Det kommer med all säkerhet göra susen på stämningen. Tänk på att belysningen är viktig. Om det är för mörkt riskerar dina gäster att bli trötta och är det för ljust blir det aldrig någon riktigt intim och mysig stämning. Men välj hellre att skriva ner för mycket än för lite om du är osäker.

Lifetime

©Er Man AB. Mångfaldigandet av denna text, helt eller delvis, är enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av Er Man AB och Mats Danielsson

Hantera klagomål på jobbet med vett och etikett >>
All vett och etikett om kläder >>
Skor och dess vett och etikett >>
@ 2019-, Er Man AB | info@etikettdoktorn.se | webbplatsöversikt
Powered by OnLimit.se