Startsidan >> Vett och Etikett tips>> Människor emellan>> Allehanda>> Allehanda 14>>
 

Allehanda 14

Att flirta i ett onlinespel

Det är allt fler som hittar kärleken online. Det är dock inte bara dejtingsidor och sociala medier som fungerar för de som vill flirta. Att flirta i spel online med andra människor blir mer och mer populärt och vanligt. Det är en avslappnad och kul situation när man spelar ett spel, samtidigt som man träffar och pratar med människor. Chattar och virtuella verkligheter i spel och på forum ger människor en möjlighet att lära känna varandra.

Det kan vara komplicerat att ha ett digitalt jag i ett virtuellt utrymme. Kroppen är utanför, men känslorna kan vara djupt involverad. Man kan vara emotionellt attraherad till någon, men sedan kan det visa sig vara en helt annan upplevelse när eller om man möts på riktigt. Det är dock vanligt att folk tycker att det är ett mer genuint sätt att lära känna någon. Utseendet är inte alls är en faktor.

Avslappnad stämning
Det kan lätt kännas lite onaturligt att prata med någon på en dejtingsida. Man vet att alla är där för att träffa någon. Därför kan det många gånger vara lättare att träffa någon ny i sociala medier, onlinespel med chatt, bingorum eller i ett live casino. Då får man flera fördelar. Det är roligt och spela, och man är i en avslappnad atmosfär. Det är kravlöst och det finns många olika spel att välja mellan.

Det är viktigt att tänka på att du inte riktigt vet vem du flirtar med, när du är i ett spel. Om det inte finns något sätt att chatta med personen förutom i spelet, så har du ingen möjlighet att veta vem de är. Även om du frågar dem om information kan de ljuga. Oavsett hur bra man tror att man känner någon online, så kan det visa sig att personen i fråga inte alls var en 20-årig kille - det var en 50-årig dam.

Flirta med skrift och smileys
Även om du aldrig kommer att träffa personen i fråga, kan det vara roligt att flörta med dem i spelet. Kommunicera med dem. Gå fram till den andras avatar och hälsa, och börja småprata. Nästan alla spel där du kan ha en avatar, har ett vänsystem där du kan skicka en vänförfrågan till någon du gillar. Bjud in dem till ditt "hem" i spelet, eller bjud med dem att besöka något särskilt område. Erbjud dem presenter i spelet och ge dem komplimanger.

När vi kommunicerar med andra människor i tal, är det en stor del av det vi uttrycker som sker genom ansiktsuttryck. Det kan ibland vara svårt att uttrycka detaljer och känslor i skrift. Använd gärna smileys, om du känner att de kan bättre visa vad det är du menar.

Det kan bli lättare att träffa någon på riktigt om man redan känner varandra från ett spel. Det blir mindre nervöst, och man har redan flera saker gemensamt från spelet. Virtuell verklighet är något som blir mer och mer vanligt i spel. Tekniken är så avancerad att den tillåter människor att ha mycket djupare interaktioner med varandra. Det kommer bli en extra dimension i världen av online-dejting och för de som letar kärlek och vänskap online!


FK20200801

©Er Man AB. Mångfaldigandet av denna text, helt eller delvis, är enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av Er Man AB och Mats Danielsson

All vett och etikett om kläder >>
Hantera klagomål på jobbet med vett och etikett >>
Dödsfall och begravning, all vett och etikett >>
Resor - vilka klädkoder gäller vid festligheter på en medelhavskryssning?
Till galamiddagen, är det ok med smoking ( svart byxa och vit smokingkavaj, enkelknäppt och maggörd ...
Jul - vi fick en julsmörgås, men inga bestick. Är det ok?
Begravning - lägger man någon gåva vid buddhistisk begravning?
Klädkoder - behöver man ha en ficknäsduk vid kostym?
Förlovning - vad kan man ge i present till ett par som förlovar sig?
@ 2019-, Er Man AB | info@etikettdoktorn.se | webbplatsöversikt
Powered by OnLimit.se